relaxinspanje.nl

Nieuws

17-04-2024

Mooie beoordeling!

Mooie beoordeling!
Van Maurits kregen we een prachtige beoordeling, zo gaaf om te lezen! Maurits, dank!
 
Van 2 okt tot 10 okt. jl. heb ik een heerlijke week doorgebracht in jullie mooie en zeer complete appartement.
Alles is er gewoon, van vaatwasser tot strijkijzer.
Appartement is rustig en mooi gelegen, en keurig onderhouden.
Naast dat ik er veel op uit getrokken ben (Murcia een 'must see’, Cartagena, Lorca, en Puerto de Mazorron), ook heel rustig een goed boek gelezen. Koud drankje erbij, wat olijven en chipjes…..dat is dan heerlijk relaxen op het ruime en zon overgoten dakterras.
Heerlijk gewoon.
Kortom, een aanrader!
Oktober 2023
10-07-2023

Golfles voor de kinderen tegen laagdrempelige tarieven.....

Golfles voor de kinderen tegen laagdrempelige tarieven.....

Gedurende de zomermaanden (juli & augustus) worden er elke woensdag en zondag golflessen voor kinderen georganiseerd.

De lessen duren 1,5 uur en de kinderen krijgen naast golfles ook een pauze met drankje naar keuze voor Euro 10,= per keer. 
Een heel aantrekkelijk aanbod om je kinderen kennis te laten maken met de golfsport (of hun skills te verbeteren uiteraard). 

10-04-2023

Ecologisch de natuur ontdekken in een buggy.....ja het kan.....

Ecologisch de natuur ontdekken in een buggy.....ja het kan.....

Wij werden eind vorig jaar gewezen op de club: https://www.instagram.com/ecoadventure_bolnuevo/
Deze firma is gespecialiseerd in ecologische tours langs de kust van Mazarron/Bolnuevo. Of het nou om een e-bike / fatbike / elektrische quad of elektrische buggy tour gaat, ze helpen je graag met een geweldige experience op maat. 

 

Wij gaan een volgende keer zeker op ontdekking!! 

Wil je meer informatie over deze aanbieders of beschikbaarheid? Voel je vrij om bij ons te informeren, we helpen je graag verder. 

27-03-2023

Wat een sportieve en leuke activiteit voor de kinderen!

Wat een sportieve en leuke activiteit voor de kinderen!

Afgelopen zomervakantie hebben de kinderen genoten van het spelen op de floatings. 
Deze liggen op diverse plekken kort voor het strand in het water. 
De kinderen kunnen op het strand een zwemvest krijgen, tijd reserveren en dan bijvoorbeeld een uur spelen. 
Een activiteit waar nu nog met enige regelmaat op wordt teruggekeken. Ze vonden het super! 

 

Wil je weten waar je deze floatings kunt vinden? Of wil je weten of ons appartement nog beschikbaar is in jouw vakantie? 
Informeer bij ons, we helpen je graag verder. 

13-03-2023

The Agus, een culinaire aanrader in Murcia!

The Agus, een culinaire aanrader in Murcia!

Afgelopen vakantie hebben we ons voor het eerst laten verrassen bij The Agus in Murcia (op aanraden van huurders van het jaar ervoor).
Een culinair hoogwaardig restaurant waarbij voortreffelijk eten met bijpassende wijnen hand in hand gaan met live muziek en vriendelijke/deskundige bediening. 
Het restaurant heeft geen terras en is dus uitstekend geschikt op warme dagen om je culinair te laten verrassen in een koele omgeving.

 

De salade met mango en garnalen, gecarameliseerde en gerookte artisjokken, zalmtartaar in krokant bladerdeeg, sushi, chocolade fondant, cheescake taart met rood fruit en crumble (en alcoholvrije cocktails voor de dames) hebben onze harten gestolen. 

Voor meer informatie over The Agus verwijzen we graag naar: https://agusmurcia.com

 

Voor meer informatie over beschikbaarheid van ons appartement kunt je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Er zijn nog wat weken in de zomervakantie, voor-/ en najaar beschikbaar. 

 

13-02-2023

Er ging een wereld voor ons open.......

Er ging een wereld voor ons open.......
Afgelopen zomer hebben we met ons gezin een eerste duikervaring gehad in de Middellandse Zee. Onder begeleiding van 2 gediplomeerde duikers hebben we met z'n 4-en genoten van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. Heel bijzonder om met elkaar op de bodem van de zee te zitten en handje klap te spelen. Voor meer informatie over de duikschool verwijzen we graag naar: https://www.instagram.com/buceohispaniamazarron/
 
En heb je na het lezen van dit bericht ook zo'n zin in een vakantie in Spanje gekregen? Informeer bij ons naar beschikbaarheid.
30-01-2023

Viggos, een uitstekend prijs/kwaliteit verhouding in de haven!

Viggos, een uitstekend prijs/kwaliteit verhouding in de haven!
 
 
Wij zijn stiekem alweer aan het dromen over komend voorjaar/zomer/najaar en denken met warme gevoelens terug aan diverse etentjes bij Viggos. Een restaurant met royaal terras gelegen in de haven van Puerto de Mazarron.
 
Bent u in de buurt, breng zeker een bezoek maar vergeet niet te reserveren.....
Voor meer informatie: https://www.restauranteviggos.es
 
En ook al last van vitamine V kriebels......informeer bij ons naar beschikbaarheid, we helpen u graag verder.
16-01-2023

Een avondje culinair genieten vol Spaanse grandeur!

Een avondje culinair genieten vol Spaanse grandeur!
 
 
Recent hebben wij genoten tijdens een diner bij El Barrio, een chique restaurant gelegen in het centrum van Cartagena. Een restaurant waar de Spaanse grandeur terug te vinden is in interieur, personeel en (wellicht het meest belangrijk) op het bord.....
 
Voor meer informatie: https://www.elbarriodesanroque.com
 
Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement, het zou leuk zijn om u te mogen ontvangen!
02-01-2023

De beste wensen voor 2023, dat al uw wensen maar uit mogen komen dit jaar 🍾!!

De beste wensen voor 2023, dat al uw wensen maar uit mogen komen dit jaar 🍾!!
"Droom groot. Begin klein. Maar vooral, begin...."
 
Wij hopen u ook dit jaar als huurders van ons appartement te mogen ontvangen, het is altijd weer een feestje om uw verwachtingen net iets te overtreffen, dat is onze doelstelling voor 2023!
19-12-2022

Even ontsnappen aan de winter vibe 😎.....

Even ontsnappen aan de winter vibe 😎.....
 
 
Afgelopen zomer hebben wij een bezoek gebracht aan Terra Natura, een zwemparadijs gelegen op een klein half uur rijden van ons appartement. In de lente/zomer maanden geopend als zwemparadijs maar daarnaast het gehele jaar als dierentuin (een kaartje in de lente / zomer betekent dus naast een bezoek aan het zwemparadijs ook kosteloos een bezoek aan de dierentuin). Wij hebben afgelopen zomer een opblaasbare band gehuurd waar de dames de gehele dag van hebben genoten! Voor meer informatie verwijzen we graag naar: https://murcia.terranatura.com.
 
Ook zin gekregen in het voorjaar/zomer? Informeer bij ons naar beschikbaarheid.
05-12-2022

Wat een cadeau paradijs voor deze sinterklaasavond!!

Wat een cadeau paradijs voor deze sinterklaasavond!!
Onze kinderen worden altijd blij van een bezoek aan de Ale Hop, een winkel boordevol leuke cadeau's die het hele jaar door leuk zijn om te geven of krijgen. De Ale Hop is overal te vinden, van Puerto de Mazarron tot Murcia en van Lorca tot Cartagena. In principe is 1 bezoek genoeg om het gehele assortiment te bekijken maar wij doen minimaal 5 winkels per verblijf aan......
 
Voor meer informatie: https://www.ale-hop.org
 
En mocht u ook zin hebben gekregen om kerstinkopen te gaan doen of voor de volgende sinterklaasavond wat leuke dingen aan te schaffen? Informeer vooral naar beschikbaarheid van ons appartement.
21-11-2022

Een nieuwe winkel vol delicatessen!

Een nieuwe winkel vol delicatessen!
Afgelopen zomer werden we helemaal blij van de nieuwste aanwinst van Cartagena. De winkel Sabor a Espana (https://www.sabor-espana.com/gb/) biedt allerlei Spaanse lekkernijen en specialiteiten zoals vele soorten vers gebrande nootjes, nougat, wijnen en de heerlijkste bonbons. Een aanrader die Spanje lijkt te veroveren met inmiddels ruim 20 vestigingen.
 
Interesse gekregen om een verblijf in Spanje te combineren met deze tip van ons? Informeer naar beschikbaarheid, we hebben nog genoeg opties beschikbaar.
08-11-2022

Wekelijkse markt in Alhama de Murcia!

Wekelijkse markt in Alhama de  Murcia!

Elke dinsdagochtend is het markt in Alhama de Murcia. Op enkele minuten rijden tref je hier wekelijks allemaal verse lokale producten. Tijdens onze ronde genieten we van verse churro's en een espresso. Doorgaans eindigen we het bezoek aan de markt met een overheerlijke lunch bij #elchaleco om in de avond te genieten van een overheerlijk gegrilde kip met frisse salade. Er zijn dinsdagen in Nederland die minder verlopen........(interesse in het huren van ons appartement? Informeer vooral bij ons naar mogelijkheden).

24-10-2022

Diner bij de golfclub!

Diner bij de golfclub!
 
 
Sinds een paar jaar is het bij de golfclub mogelijk om naast een ontbijt/lunch en borrel 's avonds te genieten van een diner. Een prima prijs/kwaliteitverhouding en werkelijk prachtige zonsondergang maken dat wij hier elke vakantie wel een paar keer gebruik van maken.
 
Interesse in een diner met uitzicht over de golfbaan/achtergelegen bergen en ondergaande zon? Informeer vrijblijvend bij ons naar een slaapplek, die heb je na het diner namelijk wel nodig 😋
10-10-2022

Napolitana con chocolote

Napolitana con chocolote
Onze stranddag kan niet beter starten dan met een vers gehaalde napolitana con chocolate en verse café solo. Op korte afstand van ons geliefde strand (Playa Bahia) halen we voor Euro 1,= per broodje ons heerlijke ontbijtje.
 
Ook zin gekregen in zo'n ontbijt? Informeer vrijblijvend naar de beschikbaarheid. In ons appartement liggen naast strandlakens / parasols / strandstoeltjes ook speelgoed klaar om je strandag compleet te maken.
26-09-2022

De golfbaan ligt er weer prachtig bij!

De golfbaan ligt er weer prachtig bij!
Afgelopen zomer hebben we weer diverse keren genoten van de 18 holes golfbaan. Even inslaan op de driving range, oefenen met putten/chippen en dan de baan in (al dan niet met gereserveerde buggy).
 
Zeker in de zomer zijn wij voorstander van een flight in de middag omdat dan het briesje voor verkoeling zorgt.
 
Reserveren kan eenvoudig via: http://www.gnkgolf.com/campos/alhama
Even langslopen bij het clubhuis kan uiteraard ook.
 
Interesse om onder de Spaanse zon van het golfspel te genieten? Informeer vrijblijvend bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement (volledige golfset ligt daar ter beschikking 'free of charge').
12-09-2022

Rock Café Bar Raya

Rock Café Bar Raya
Sinds voorjaar 2022 heeft Puerto de Mazarron er een leuke bar bij. Deze bar wordt gerund door Antoon en Karina. U zou deze gezellige mensen kunnen herkennen van het TV programma 'het roer om'. Met uitzicht over de tegenovergelegen baai kun je genieten van typisch Nederlandse gerechten zoals een broodje kroket of frikandel maar ook een tosti of Hollandse stoofschotel. Allemaal voor heel redelijke prijzen.
 
Ben je in de buurt? Breng een bezoek, wij denken dat de eigenaren het stiekem nog wel heel gezellig vinden om zo nu en dan Nederlands te praten ;-).
 
Voor meer informatie verwijzen we naar:
- https://www.barraya.com/
 
Enthousiast geworden over bovenstaande verhaal en zin om eens te gaan genieten van de Spaanse zon? Informeer vrijblijvend bij ons naar mogelijkheden/beschikbaarheid van ons appartement.
29-08-2022

El Faro

El Faro
We schreven er al eerder over maar hebben recent zo ontzettend genoten van de cocktails en het uitzicht dat we je graag nogmaals enthousiast maken over deze heerlijke plek. Na een heerlijke stranddag nog even een plonsje en cocktail (opent om 15:30 uur).
Meer informatie tref je:

http://www.cafeteriaelfaro.com/
https://www.instagram.com/elfarocafeteria/
 
Interesse in een verblijf in ons appartement? Neem vrijblijvend contact met ons op.
28-02-2022

Weer eens wat anders dan ski-pistes ;-)

Weer eens wat anders dan ski-pistes ;-)

Het zwembad ligt er weer prachtig bij. Hoogste tijd voor het voorjaar, de zomer en aansluitend het najaar. Dat we na alle Corona perikelen dit jaar maar weer veel en vaak van deze verkoeling gebruik mogen maken. 

 

Interesse in een zomerse bestemming? Informeer bij ons voor beschikbaarheid.

14-02-2022

De Caminito del Rey van Alicante, beeldschoon!!

De Caminito del Rey van Alicante, beeldschoon!!

Sinds kort is er nabij Relleu een schitterende wandeling te boeken. De paden zijn helemaal vernieuwd en de natuur is prachtig. 

Een ideale dagtrip vanaf ons appartement waarbij je de natuur mooi kunt combineren met een uitgebreide lunch in de haven van Alicante.

 

Vergeet niet vooraf te reserveren (in tijdsslots van 15 minuten) via telefoonnummer 0034-613033336.

De toegangsprijs is Euro 2,50 per persoon. Voor mensen ouder dan 65 jaar hanteren ze een gereduceerd tarief van Euro 1,50 en voor kinderen onder de 5 jaar is toegang zelfs gratis. 

 

Voor meer informatie over deze wandeling verwijzen wij naar: http://www.relleuturismo.com
Interesse in genieten van Spanje en gebruik maken van ons appartement? Informeer naar beschikbaarheid. 
We merken dat de eerste reserveringen voor zowel het voorjaar als de zomer al een feit zijn.

31-01-2022

Zin in een dag vol actie?

Zin in een dag vol actie?

Bekijk dan vooral deze site goed: https://www.murciaventuras.com/

Deze club met enthousiaste mensen organiseert een gave activiteit (kajakken, raften, bananenboot, buggytour, 4x4 tour, paintballen, mountainbiking, klimmen, canyoning of bungeejumpen) tegen goede prijs/kwaliteit verhouding. 


Wij zijn in oktober met het gezin een dag gaan raften op de Rio de Segura. 
Een prachtige tocht met spectaculaire elementen en een keurige lunch. 

De organisatie heeft de activiteiten gefotografeerd en daarvan hebben we de foto's mogen ontvangen. 

 

Voor meer informatie over beschikbaarheid van ons appartement en/of leuke activiteiten in de omgeving kun je bij ons terecht. 

17-01-2022

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Een culinaire aanrader in Aguilas & Murcia!

Recent is de regio Murcia 2 culinaire aanraders rijker. Wij hebben https://restaurantespecado.com bezocht eind vorig jaar in de vestiging van Aguilas. Een schitterende locatie met uitzicht over zee, een prachtig en sfeervol terras en ontzettend smaakvol en luxe interieur. 

Daarnaast hebben we genoten van flink wat innovatieve gerechten met een knipoog naar de Spaanse keuken. Goede prijs/kwaliteitverhouding en zeer vriendelijk en kundig personeel completeerden de avond. 

 

Ook zin om deze culinaire hotspots te ontdekken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

03-01-2022

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

En dan is het 2022, alle goeds gewenst!

Zijn alle feesten dan klaar zoals in Nederland? 

Nee, zeker niet. In Spanje gaan de festiviteiten nog even door. 

 

Op oudejaarsavond kwamen Spaanse families bijeen voor een uitgebreid diner. Om middernacht klonken via de nationale zender TVE traditiegetrouw door het hele land de klokslagen van de Madrileense Puerta del Sol. Een bijzonder Spaans ritueel rond middernacht is las doce uvas de la suerte. Bij elke van de twaalf klokslagen wordt gretig een druif in de mond gewerkt. Als dit je is lukt, dan ben je een jaar lang verzekerd van geluk. Vervolgens wenst iedereen elkaar het beste en wordt het nieuwe jaar ingeluid met een glas cava.

 

Driekoningen is in Spanje een belangrijk kinderfeest en heeft veel gemeen met onze Sinterklaasviering. Reyes Magos begint op 5 januari met spectaculaire optochten door de Spaanse steden, die gepaard gaan met een regen van snoepgoed. De climax volgt in de nacht van 5 op 6 januari, wanneer de langverwachte cadeautjes in heel Spanje door drie koningen worden afgeleverd. Op 6 januari spelen de Spaanse kinderen met hun nieuwe speelgoed, terwijl de volwassenen weer even moeten wachten op het volgende feest.

 

Ook interesse om Spanje eens nader te onderzoeken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement. 

20-12-2021

Hoe viert Spanje kerst?

Hoe viert Spanje kerst?

In aanloop naar kerst

Al weken voor het kerstfeest kun je in de Spaanse straten fraaie kerstverlichting verwachten. Dit bereikt een hoogtepunt in het laatste weekend voor kerst, wanneer straten en etalages prachtig versierd zijn met kerstlampjes en belenes (kerststallen), terwijl overal villancicos (kerstliedjes) klinken. Op veel Spaanse pleinen staan levensgrote kerststallen opgesteld waar het kerstverhaal wordt nagespeeld. Daarnaast zijn kerstmarkten sterk in opkomst in Spanje. In de periode voorafgaand aan het kerstfeest wordt Spanje verder in zijn greep gehouden door de grote kerstloterij. Deze wordt treffend El Gordo (de vette) genoemd vanwege de enorme prijzenpot van ruim 2 miljard euro. De Spanjaarden hebben extra tijd om hun lotnummer in de gaten te houden, want in tegenstelling tot Nederlanders sturen ze geen kerstkaarten naar familieleden of vrienden die ze in de kerstperiode zien.

Kerstavond in Spanje

In Spanje speelt kerstavond (Nochebuena) de hoofdrol tijdens het kerstfeest. Dit is een echte familiegelegenheid. Families komen in huiselijke kring samen om urenlang te tafelen, omgeven door overheerlijke Spaanse gerechten en wijnen. Wie in Spanje bivakkeert tijdens kerst dient er dan ook rekening mee te houden dat restaurants en bars gesloten zijn - een zeldzaamheid in het land. Een populaire traditie op kerstavond is het zingen van villancicos, waarvan Feliz Navidad zonder twijfel het bekendste voorbeeld is. Na het diner is het tijd voor cava, een niet weg te denken drankje tijdens kerstavond. Traditiegetrouw gaan veel Spaanse families na het kerstdiner tegen middernacht naar de Misa del Gallo. In deze nachtmis klinken opnieuw liederen ter ere van el Niño Jesús (het kindje Jezus) onder begeleiding van traditionele instrumenten als de zambomba (rommelpot) en de pandereta (tamboerijn).

 

Eerste kerstdag in Spanje

Op eerste kerstdag komen Spaanse families opnieuw bij elkaar voor een uitgebreide lunch. Deze bestaat vaak uit vis en schelpdieren en ook de dulces verschijnen opnieuw op tafel. Hoewel het gebruikelijk is dat cadeautjes voor de kinderen pas worden uitgedeeld op Driekoningen, vieren steeds meer Spaanse families de komst van Papa Noel (de kerstman) op eerste kerstdag. Voor elk familielid liggen cadeautjes klaar onder de kerstboom of naast de open haard. Op eerste kerstdag is het daarnaast traditie om met de hele familie een kerststal in te richten. 

Tweede kerstdag in Spanje

In tegenstelling tot Nederland kent Spanje geen tweede kerstdag, hoewel families in sommige regio's op 26 december samenkomen om de restjes van het kerstmaal op te eten. 

 

Ook zin gekregen om eens een kerst in Spanje door te brengen?

Informeer bij ons naar beschikbaarheid.

 

06-12-2021

Zin in een gezond ijsje...?

Zin in een gezond ijsje...?

Probeer dan zeker eens 1 van de vele mogelijkheden welke de firma https://www.llaollaoweb.com/en/frozen-yogurt/ aanbiedt.

Er gaat geen verblijf in Spanje voorbij zonder minimaal 1 keer de keuzestress te hebben bij 1 van de vele ijssalons die Llaollao heeft. 

Je begint met een basis van vers en gezond yoghurt ijs waarna je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid toppings die ieder ijsje uniek maakt. 

 

Ook zin gekregen in een (gezond) ijsje? Informeer bij ons naar beschikbaarheid. 

22-11-2021

Ga eens naar het zuiden.....

Ga eens naar het zuiden.....

Wij hebben recent weer eens een tour gemaakt richting het zuiden. 
Echt een aanrader want niet alleen Aguilas, het kasteel van Lorca, het witte bergdorpje Mojacar, de grootste kristalgrot van Europa in Pulpi maar ook de prachtige kustlijn met al zijn stranden en baaitjes zijn een bezoek meer dan waard. 

 

Ook interesse gekregen in een daagje cultuursnuiven en genieten van mooie vergezichten? 
Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement. 

08-11-2021

Na een vroege ochtendvlucht zin in een lekker ontbijtje in Alicante?

Na een vroege ochtendvlucht zin in een lekker ontbijtje in Alicante?
Ga dan nadat je de huurauto hebt opgehaald zeker eens naar https://bakerandco.es. Wij hebben er recent genoten van een heerlijk vers ontbijt en de keuze was echt reuze.
 
Ook zin om de zomer nog op te rekken door van de Spaanse zon te genieten? Informeer bij ons naar beschikbaarheid.
18-10-2021

Zin in een actieve dag voor jong en oud?

Zin in een actieve dag voor jong en oud?
Overweeg dan zeker eens een bezoek te brengen aan Parque de Tentegorra nabij Cartagena. Van klimmen/ glijbanen/ zwembaden/ labyrint en speeltuinen, er is van alles te doen voor jong en oud.
 
Uiteraard leuk om vanaf Mazarron de toeristische route naar Cartagena te nemen langs de kust en/of een bezoek aan Parque de Tentegorra te combineren met een stadswandeling door het prachtige Cartagena.
 
Voor meer informatie verwijzen we naar: http://www.tentegorraventura.com/
 
Interesse in het verlengen van de zomer? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.
04-10-2021

Koffietijd!!

Koffietijd!!

In Spanje drinkt men veel koffie in verschillende soorten en smaken (vaak al voor Euro 1,= per stuk bij bars/restaurants) maar welke soorten zijn er nou eigenlijk? Wij hebben de belangrijkste voor u onder elkaar gezet.

 

- Cortado: espresso met warme melk
- Café con leche: koffie verkeerd
- Cafe solo: espresso
- American: een 'normale' zwarte koffie
- Cappucino
- Carajillo: espresso met een wolk likeur
- Cafe con hielo: koffie met ijs

 

Ook zin gekregen in een kopje koffie in een Spaanse bar? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

20-09-2021

Nieuw toprestaurant in hartje centrum Murcia!

Nieuw toprestaurant in hartje centrum Murcia!

Recent werden wij door huurders geattendeerd op 'The Agus'. Een gastronomisch restaurant midden in het centrum van Murcia. Een ideale uitvalsbasis om na het shoppen voor een uitgebreide lunch of diner naartoe te gaan.

 

Voor meer informatie verwijzen we naar: https://agusmurcia.com/

Ook zin gekregen in de Spaanse nazomer? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

06-09-2021

Grootste kristalgrot van Europa!

Grootste kristalgrot van Europa!

Wist u dat de grootste kristalgrot van Europa op nog geen uur rijden vanaf ons appartement ligt?

 


De bij toeval in 1999 gevonden grot van kristallen is sinds 2019 te bezoeken. Voor meer informatie over de grot in Pulpi en de bezoekmogelijkheden verwijzen we graag naar: http://www.geodapulpi.es/.

 

 

Zin gekregen om deze glimmende attractie in het echt te gaan bekijken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

 
23-08-2021

Waarom houden Spanjaarden een siësta?

Waarom houden Spanjaarden een siësta?
  • Het is een open deur maar allereerst om de hitte te vermijden. De siësta wordt na de lunch, op het warmste moment van de dag, gehouden. 
  • Voor Spanjaarden is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij deze uitgebreide lunch van soms wel 2 uur wordt ook vaak alcohol gedronken dus een dutje is essentieel om later die dag weer fris te kunnen gaan werken.
  • Vanwege de ligging en Europese tijdszone is het in Spanje langer licht. Dit stimuleert om later te eten en nog op pad te gaan. Spanjaarden slapen hierdoor 's nachts gemiddeld een uur korter. De siësta is dus nodig om de kortere nachten te compenseren.
  • Het is goed en gezond om een dutje te doen. Het is beter voor je geheugen, hart en vermindert stress.

Ook zit om de Spaanse traditie van de siesta te gaan uitproberen? Informeer bij ons naar beschikbaarheid. 

 

 

16-08-2021

Mooie beoordeling, daar doen we het voor!

Mooie beoordeling, daar doen we het voor!

 

Van Ingeborg en Peter kregen we recent een waardevolle samenvatting van hun vakantie. Zo leuk te lezen dat ze hebben genoten. 

 

 

Zie hier: We vertrekken uit Condado de Alhama en nemen de mooie herinneringen mee naar huis. Een fijne vakantie met veel variatie aan activiteiten, heerlijk eten en gezelschap 💛🧡❤️. Bedankt Relaxinspanje voor het mooie verblijf

09-08-2021

Een goede voorbereiding is het halve werk 😎

Een goede voorbereiding is het halve werk 😎
We hebben eerder al eens ons enthousiasme uitgesproken over de beachclub Bangalore en dit is ongewijzigd.
Wat wel gewijzigd is is de kaart! 
Thuis alvast het menu bekijken ter voorbereiding? Zie bijgaand: https://www.bangaloreplaya.es/wp-content/uploads/2021/07/bangalore_carta_eng.pdf
 
Gelukkig is de door ons geprezen tonijn tartare niet van het menu geschrapt. 
Wij zien ons alweer zitten met een glaasje rose van het huis Muga en de voetjes in het zand. 
 
Ook enthousiast geworden bij het lezen van dit bericht en zien van de menukaart met zeer schappelijke prijzen? 
Informeer bij ons voor beschikbaarheid van ons appartement. Dat kan via een mailtje, telefoontje of berichtje via Facebook (relaxinspanje). 
 
 
 
02-08-2021

Goed nieuws voor vakantiegangers die vanaf september met de auto naar Spanje gaan!

Goed nieuws voor vakantiegangers die vanaf september met de auto naar Spanje gaan!
Vanaf september hoef je op een aantal belangrijke Spaanse snelwegen geen tol meer te betalen. Zo vervalt bijvoorbeeld de tol verplichting op de AP7 (de belangrijkste verkeersader vanaf de grens van Frankrijk tot aan Gibraltar).
 
Interesse om van de nazomer in Spanje te genieten? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.
30-07-2021

Reizen naar Spanje als toerist kan/mag weer!

Reizen naar Spanje als toerist kan/mag weer!
Wij waren erg blij en verrast met het nieuws dat ons afgelopen maandag bereikte. Als toerist weer naar Spanje mogen, geweldig!
Onder de restricties die in Spanje gelden weer vakantie mogen vieren, prachtig!
 
Wij blijven soepel omgaan met annuleringen rondom Covid '19 want het virus is er natuurlijk nog steeds.
Wij houden deze site nauwkeurig in de gaten: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies
 
Zijn er vragen of onduidelijkheden, laat het weten.
En neem gerust contact op om te informeren naar beschikbaarheid van ons appartement.
28-02-2021

Een dag tussen de dolfijnen en walvissen!!

Een dag tussen de dolfijnen en walvissen!!

Wat een bijzondere beleving! Vorig jaar zijn we een dag op pad geweest met Cetaceans & Navigation (http://www.rutasdetierraymar.com/). Deze club is gespecialiseerd in nautische trips en wij hebben gekozen voor een dag op volle zee met als doel DOLFIJNEN! We hebben niet alleen van de middellandse zee en speelse dolfijnen genoten maar kregen als kers op de taart ook nog een 6 tal walvissen die hun ruggen schuurden aan onze boot. Onvergetelijk om zulke machtige beesten te horen blazen en communiceren!

Interesse in ons appartement om deze bijzondere dag ook te gaan meemaken? Informeer bij ons naar beschikbaarheid!

 

We hebben gunstige annuleringsvoorwaarden omdat we begrijpen dat reizen in deze tijd anders gaat dan normaal. We vinden het belangrijk dat huurders doen waar ze zich comfortabel bij voelen.

22-02-2021

Mooie beelden!!

Wat missen we het reizen / Spanje / mooi weer / het lekkere eten / de cultuur en het gevoel van er ECHT even uit zijn.
 
Om toch een beetje te kunnen genieten van al het bovenstaande bijgaand een kort filmpje dat de lading van het gemis dekt.
 
https://www.youtube.com/watch?v=UJdktHEF5uM
 
Veel kijkplezier gewenst en informeer bij ons naar de beschikbaarheid van ons appartement. De komende vakanties zijn al bijna volledig geboekt maar er zijn nog enkele gaatjes. Uiteraard gaan we soepel en sportief om met onze annuleringsvoorwaarden.
15-02-2021

Aanrader voor MEATLOVERS!

Aanrader voor MEATLOVERS!

Recent zijn we geattendeerd op een restaurant wat gespecialiseerd is in vleesgerechten. Bekijk de site zelf: http://www.restauranteelportillo.com.
En leuk weetje, de shopping outlet van La Noria ligt er praktisch naast......(shoppen voor de dames en MEAT voor de heren wellicht?)

Wij zijn enthousiast!! U ook? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement, in slechts 20 minuten rijden kunt ook U genieten van El Portillo!

 

We hebben gunstige annuleringsvoorwaarden omdat we begrijpen dat reizen in deze tijd anders gaat dan normaal. We vinden het belangrijk dat

huurders doen waar ze zich comfortabel bij voelen.

04-02-2021

Cartagena is prachtig en de haven met zijn cruiseschepen spectaculair!

Cartagena is prachtig en de haven met zijn cruiseschepen spectaculair!

Wij zijn zeer enthousiast over Cartagena. De havenplaats heeft veel culturele hoogtepunten en ook een bezoek aan de beroemde fabriek van Licor 43 mag eigenlijk niet aan een bezoek ontbreken.
Maar de dag afsluiten met een heerlijk drankje en uitzicht op de manoeuvrerende cruiseschepen blijft spectaculair!

Krijg je bij het lezen ook zin in Spanje en een bezoek aan Cartagena? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van het appartement

 

We hebben gunstige annuleringsvoorwaarden omdat we begrijpen dat reizen in deze tijd anders gaat dan normaal. We vinden het belangrijk dat huurders doen waar ze zich comfortabel bij voelen.

15-01-2021

Prachtig onontdekt Spanje!

Prachtig onontdekt Spanje!

Wat is het binnenland van Spanje toch prachtig. Neem nu de historische plaats Cehegin. Op 40 minuten rijden vanaf het appartement waan je je in het historische hart van Spanje!

Krijg je bij het lezen ook zin in het onontdekte stukje Spanje? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

We hebben gunstige annuleringsvoorwaarden omdat we begrijpen dat reizen in deze tijd anders gaat dan normaal. We vinden het belangrijk dat huurders doen waar ze zich comfortabel bij voelen.

04-01-2021

Ben je in Alicante, bezoek dan Bar Manero!

Ben je in Alicante, bezoek dan Bar Manero!

Alicante is altijd leuk om te bezoeken. Of het nu om het oude culturele centrum, de mooie haven of de heerlijke stranden gaat, er is voor ieder wat wils. Wij combineren het regelmatig met onze aankomst of vertrek vanaf het vliegveld van Alicante en genieten dan van een culinaire start of finale bij Bar Manero. Een aanrader! Voor meer informatie: http://barmanero.es

Krijg je bij het lezen ook in in de warme najaarszon? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van ons appartement.

04-01-2021

Even de warmte ontvluchten 😉

Even de warmte ontvluchten 😉
Zin in een ander klimaat? Even de hitte of zeldzame regen van buiten ontvluchten? Breng eens een bezoek aan Parque Minero in La Union (http://www.parqueminerodelaunion.es). Voor zowel jong als oud is het erg interessant om te zien hoe de mijnbouw van ijzererts tot redelijk recent (1991) actief is geweest. Met een treintje word je naar de ingang van de mijn gebracht alwaar een gids (indien gewenst in het Engels) de ondergrondse rondleiding zal verzorgen.
Krijg je bij het lezen ook zin in Spanje een bezoek aan de mijn? Informeer bij ons naar beschikbaarheid van het appartement.