relaxinspanje.nl

Route/Omgeving

Route

Route

Per vliegtuig:
Er zijn op dit moment twee luchthavens waar u naartoe kunt vliegen: Alicante (45 min.) en Corvera Airport (20 min.).

Hieronder vindt u enkele suggesties voor vliegmaatschappijen die scherpe tarieven berekenen.
Bij de genoemde maatschappijen is het mogelijk om vanaf circa €45 (incl. belasting en tax) per persoon een retourvlucht te boeken.
Uiteraard zijn er nog vele andere gerenommeerde vliegmaatschappijen die op één van de luchthavens aanvliegen.

www.ryanair.com
www.transavia.com

www.momondo.nl

Bij uw reserving ontvangt u van ons een gedetailleerde routebeschrijving naar het appartement. U zou een taxi kunnen nemen of een auto kunnen huren. Er is tevens een shuttle verbinding tussen de vliegvelden en het resort, nadere informatie hierover treft u onder de 'nieuws'berichten.

Per auto:
Vanaf Utrecht is het appartement in ongeveer 20 uur te bereiken.

Bij uw reserving ontvangt u van ons een gedetailleerde routebeschrijving naar het appartement.

Auto huren:
Hieronder vindt u enkele suggesties over autoverhuurmaatschappijen met scherpe tarieven, vanaf circa €10 per dag.

http://www.holidaycars.com/autohuur/spanje?pc=relaxinspanje15

www.drivealicante.com

www.rentalcars.com
www.aurigacrown.com
www.centauro.net

www.goldcar.es

 

Omgeving

Omgeving

Het resort Condado de Alhama, waar het appartement zich bevindt, ligt in de regio Murcia, aan de Costa Calida.

De regio telt 315 zondagen per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 20˚C. De regio en verdere omgeving bieden tal van mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Hieronder vindt u een selectie, voorzien van een indicatie van de reistijd.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u graag naar www.murciaturistica.es.

 

 

Stranden 

De stranden van de Costa Calida (warme kust) zijn één van de beste stranden van Spanje. U vindt er een verscheidenheid aan bekende en minder bekende stranden en rustige baaitjes. Veel van deze stranden zijn bekroond met de blauwe vlag, die jaarlijks door de EFEE wordt uitgereikt aan de stranden met de beste condities en voorzieningen. De gemiddelde watertemperatuur is 18˚C (in augustus 24˚C).

De zee bij Puerto de Mazarron en Bolnuevo wordt langzaam diep, wat deze stranden uitermate geschikt voor kleine kinderen maakt. In het hoogseizoen zijn hier bovendien speeltoestellen aanwezig en kunt u er waterfietsen in de vorm van auto's en voorzien van glijbaan huren. Ook worden er op deze stranden dan jetski's verhuurd en zijn er restaurantjes.

(Puerto de) Mazarrón 

Mazarrón ligt in een wijde baai aan de Middellandse zee. De stad heeft twee stedelijke centra: de haven (Puerto de Mazarrón) en de hoofdstad. Door de rijke geschiedenis van de stad bevatten de straten van Mazarrón interessante monumenten. In Puerto de Mazarrón vindt u een vismarkt en veel vissersboten. Puerto de Mazarrón is de ideale plaats om te genieten van een volledig scala aan vrijetijdsmogelijkheden, waaronder watersporten. Zo is er een regatta club, waar cursussen worden gegeven. U kunt er roeien, zee-paragliden, waterskiën of met een speedboot racen. Voor duikers zijn er vele clubs die cursussen van verschillende niveaus aanbieden of u kunt deelnemen aan een duikexcursie die u meeneemt naar de prachtige rotsbodems of de spectaculaire onderwatergrotten. Ook vertrekken er dagelijks boottochten voor toeristen, zoals een zeilexcursie met een catamaran of een dolfijnentocht www.rutasdetierraymar.com.

In het hoogseizoen is het 's avonds levendig aan de boulevard van Puerto de Mazarrón. U vindt er tal van restaurants, straatartiesten en een treintje voor de kinderen.

Op zondagmorgen is er markt in Puerto de Mazarron, op het plein onder hotel La Cumbre. De kip van het spit is een aanrader om mee te nemen voor de lunch of het diner van die dag.

www.mazarron.es

Bolnuevo 

In Bolnuevo vindt u mooie stranden en gezellige restaurantjes. Bolnuevo staat bekend om de rotsen van wit zandsteen, die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen.

Wanneer u bij Bolnuevo de kustlijn naar het zuiden volgt, komt u op een prachtige onverharde kustweg. Deze kustweg leidt u langs verschillende rustige baaitjes en strandjes waar u zich alleen op de wereld waant. Aan het begin van de route zijn verschillende naaktstranden te vinden.

 

 

 

Cabo Tiñoso

Achter La Azohia, ten noorden van Puerto de Mazarrón, loopt een prachtige (auto)route door de natuur die leidt naar een mooi oud fort, waar vandaan vroeger Cartagena bewaakt werd. U heeft schitterend uitzicht over de natuur en de kustlijn van de Costa Cálida.

 

Alhama de Murcia

Alhama de Murcia is een authentiek Spaans plaatsje met Romeinse en Moorse historische bezienswaardigheden. Een bezoek waard zijn het museum met Romeinse en Moorse overblijfselen van thermale baden, de San Lázaro kathedraal (16e eeuw) en de overblijfselen van een Moors kasteel (12e eeuw). Bij de Tourist Info is een plattegrond met wandelroute te verkrijgen. Een wandeling door het oude gedeelte van de stad, zoals Plaza Vieja, zorgt voor een goede indruk van de stad.

Op dinsdag is er markt.

Sierra Espuña 

Vanaf het dakterras van het appartement kijkt u uit over het natuurpark Sierra Espuña, dat zijn grillige landschap dankt aan de gevolgen van erosie. Vanaf hotel La Mariposa, een oude herenboerderij, kunt u off road wandel- en fietstochten maken. Ook kunt u er terreinrijden in speciaal geprepareerde Landrovers. Het 4WD-parcours wordt gekenmerkt door steile heuvels en de prachtige ongerepte natuur van Sierra Espuña. Ook per quad kunt u het natuurgebied verkennen.

 

Naast cursussen bergbeklimmen, kayakken en parasailing, zijn er verschillende excursies mogelijk op cultureel gebied. Zo kunt u bijvoorbeeld een wijnroute rijden of de diverse thermale baden in de omgeving bezoeken.

www.hotellamariposa.com (ook in Nederlands)

Het loont ook zeer de moeite met de auto door het park te rijden en te genieten bij de vele mooie uitkijkpunten. U zou de Moorse autoroute kunnen volgen, die u leidt langs de plaatsen Aledo, Alhama de Murcia, Lorca, Puerto Lumbreras en Totana (www.murciaturistica.es).

www.sierraespuna.com

 

 

Totana 

Wanneer u vanaf het dakterras over de golfbaan kijkt, ziet u in de verte Totana liggen. Dit stadje biedt interessante bezienswaardigheden, zoals het stadhuis met een barokke fontein van Juan de Ureta (18e eeuw), de Santiago Apóstol kathedraal (16e eeuw), de boog van San Pedro en “Las Ollerías”, een traditionele potterbakkerswijk.

7 Kilometer verderop, aan de voet van de Sierra Espuña, ligt de hermitage van Santa Eulalia de Mérida (16e eeuw).

www.totana.net

Aledo 

Aledo is een klein Middeleeuws stadje ten noorden van Totana, gebouwd tegen het gebergte van de Sierra Espuña. Het stadje is van bijzondere historische-artistieke waarde voor de regio. De Moorse toren La Calahorra (11e eeuw) en de Gotische kathedraal Santa María (18e eeuw) zijn de blikvangers van Aledo. Vanaf het pleintje voor deze bezienswaardigheden heeft u een wijds uitzicht over de omgeving.

Bullas 

Bullas is bekend om de wijn. U vindt er een wijnmuseum (www.museodelvino.bullas.es tel. 0034 968 657 211) en een prachtige wijnroute. Indien gewenst helpen wij u graag verder bij het plannen van een mooie afwisselende route. 

In het "Don Pepe Marsilla House Museum. Bullas 1900" kunt u zien hoe lokale landeigenaren aan het begin van de 20e eeuw leefden.

Contact Tourist Info: 0034 968 652 244)

Een selectie van de vele wijnhuizen in de omgeving van Bullas:

Bodega Balcona, C/. Democracia Nº7, Bullas

Bodega Carrascalejo, Finca Carrascalejo s/n, Bullas

www.carrascalejo.com

Bodega Madroñal, Partal 6, Bullas

Rondleiding €3 p.p.

Bodega Tercia de Ulea, Tercia de Ulea s/n, Moratalla

www.terciadeulea.com

Lorca 

Lorca is de op twee na belangrijkste stad van Murcia. Het was een belangrijke halte aan de Via Heraclea. De Romeinse mijlpaal op een hoek van het Plaza San Vicente getuigt daarvan. Tijdens de oorlogen tussen de Moren en de christenen, van de 13de tot de 15de eeuw, vormde de stad de frontlinie tussen Al Andalus en het Castiliaanse territorium van Murcia. Het kasteel van de stad dateert uit deze periode. Het centrum van de stad, het Plaza de España, staat vol met charmante natuurstenen gebouwen. Eén kant van het plein wordt in beslag genomen door het Colegiata de San Patricio (St.-Patriciuskerk) die tussen 1533 en 1704 werd gebouwd. Dit is de enige kerk in Spanje die aan deze Ierse heilige is gewijd.

www.lorcaturismo.es

 

 

Valle de Ricote 

Prachtige route door de vallei van de rivier de Segura. De route leidt u langs de plaatsen Abarán, Archena, Blanca, Cieza, Ulea, Ojós, Ricote en Villanueva del Segura. De tourist info van Archena is een goed startpunt van de route.

www.murciaturistica.es

Balneario de Archena 

Balneario de Archena is een thermisch complex van 200.000 m² omgeven door de prachtige natuur van de Valle de Ricote. Er is een zeer uitgebreide spa met verschillende zwembaden, whirlpools, sauna’s, ijsgrot en stoomcabines. Daarnaast staat er een team klaar dat zich bezighoudt met spa- en beautybehandelingen. In 2008 is Balneario de Archena door het THERMAESPA Magazine uitgeroepen tot beste spa van Spanje.

www.balneariodearchena.com

Fortuna

Deze plaats is met name bekend om haar spa, Balneario de Leana, aangezien dit één van de belangrijkste plekken van thermaal water is in Spanje. De spa dateert van 1860. www.leana.es

Andere bezienswaardigheden van Fortuna zijn de La Purísima kathedraal (18e eeuw), het kloosterhuis Las Monjas, het stadhuis, de oude Romeinse baden en prehistorische , Romeinse en Moorse overblijfselen, zoals La Cueva Negra (1e – 3e eeuw)met Latijnse inscripties.

Caravaca de la Cruz 

De stad is een mooi voorbeeld waar je de typische renaissance-architectuur van Murcia kan terugvinden. Het kasteel van Caravaca de la Cruz trekt direct alle aandacht naar zich toe als je u zich in de stad begeeft, aangezien het boven alle huizen uitkomt. Caravaca de la Cruz is na Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liébana, Rome en Jeruzalem de vijfde heiligste stad van de wereld. Hoewel in Caravaca veel oude kerken staan, dankt het zijn faam aan het kasteel waarin zich het Santuario de la Vera Cruz (Heiligdom van het Ware Kruis) bevindt. Hier verscheen in 1231 – twaalf jaar voordat de christenen de stad innamen – op wonderbaarlijke wijze een tweearmig kruis. Van 1 tot 5 mei vindt het Vera Cruz-feest plaats, met als hoogtepunt de Race van de Wijnpaarden. Men herdenkt dan het kruiswonder en hoe een Moorse aanval werd afgeslagen doordat het Kruis in wijn werd gedoopt, waarop de dorstige verdedigers die wijn dronken en hun kracht herwonnen.

 

Tourist info: Calle de las Monjas 17, tel.: 0034 968 702 424.

www.turismocaravaca.org/

Calasparra

Ook Calasparra is een typisch oud Spaans stadje met een Barokke kerk en een bijzondere klokkentoren. Maar de meeste bezoekers van Calasparra komen voor La Virgen de la Esparanza, de heilige maagd, die te bewonderen is in een prachtige kerk gebouwd in een bergwand. Zeer het bezoeken waard.

www.santuariovirgenesperanza.com

De grot El Puerto staat bekend om het prachtige kunstlicht en is uniek voor de regio.

Moratalla 

Zo’n 15 km. ten noorden van Caravaca de la Cruz ligt het dorpje Moratalla, een wirwar van straatjes en kleurige huizen aan de voet van een 15de-eeuws kasteel. Bij de Tourist Info is een plattegrond te halen. Een bezoek waard is in ieder geval het Castillo Fatalueza en de Iglesia de la Asuncion. In de omgeving van Moratalla zijn grotten met pre-historische tekeningen te bezoeken, welke voorkomen op de UNESCO werelderfgoedlijst: Centro de Arte Rupestre, Casa de Cristo, ma-vr, zo en feestdagen 10-14 u., za 10-19 u.

www.ayuntamientomoratalla.net

www.museosdemurcia.com

Cehegín

Zo’n 10 km. ten oosten van Caravaca ligt Cehegín, een gedeeltelijk in de 16de- en 17de-eeuwse staat bewaarde stad. Door de stad loopt een toeristische wandelroute, die u door middel van tekens op de weg en bordjes op de belangrijkste gebouwen door de stad leidt.  

In het archeologisch museum van Cehegín zijn bijzondere museumstukken te bewonederen uit verschillende historische tijdperken (Pl. Del Castillo 1, 10:30-13:30 u.). ’s Avonds is de stad sfeervol verlicht.

De omgeving van Cehegín is erg geschikt om te wandelen. Er loopt een gemarkeerde wandelroute tussen Sierra de Burete en Sierra de Lavra.

www.turismocehegin.es

 

La Noria Murcia Outlet Shopping

In dit mooi aangelegde winkelcentrum bieden verschillende topmerken, zoals Nike, Mango, Levi’s en Caroline Herrera, hun waar tegen outletprijzen aan. U vindt het shopping centre langs de A7 naar Murcia, afrit 658.

www.lanoriaoutlet.es

Murcia 

De stad Murcia ligt in de vallei van de rivier de Segura, beschut tussen de heuvels. Het is regionale hoofdstad en universiteitsstad. De stad heeft twaalf eeuwen nadat zij door de Moren werd gesticht nog steeds een Moorse uitstraling. Het centrum van de moderne stad is het 18de-eeuwse plein La Glorieta. De hoofdstraat is de autovrije Calle de la Trapería, die de kathedraal met het voormalige marktplein (nu het Plaza Santo Domingo) verbindt. Aan deze straat (Nº 18) ligt het Casino, een herenclub uit 1847 (vraag of u er rond mag kijken). In 1394 werd begonnen met de bouw van de kathedraal op de fundamenten van Murcia's centrale moskee. In 1467 voltooide men de bouw. De grote toren is tussen de 16de en de 18de eeuw in fasen aan het gebouw toegevoegd. Tussen 1739 en 1754 is de barokke voorgevel gebouwd. Het fraaist zijn de rijkversierde zijkapellen. In het kathedrale museum ziet u gotische altaarstukken, een fries van een Romeinse sacrofaag en de op twee na grootste monstrans in Spanje. Het museum in de Iglesia de Jesús exposeert negen imposante pasos - beelden op platforms, die op Goede Vrijdag door de straten van de stad worden gedragen. De Manrique Brug over de Segura rivier midden in de stad, is van de beroemde arcitect Santiago Calatrava.Het historische stadscentrum biedt uitgebreide shopping faciliteiten (van hypermoderne internationale merkwinkels tot traditionele Spaanse topklasse winkels). Murcia zal u een warm welkomstgevoel geven waar u direct verliefd op wordt.

 

Regional Park El Valle y Carrascoy 

Sierra de Carrascoy bevindt zich ten zuidwesten van Murcia en het dakterras van het appartement biedt uitzicht op dit gebergte. Er loopt een autoroute door het gebied met mooie uitzichtpunten, welke start bij het uitgebreide Visitor’s Centre “El Valle”.

De Santuario de la Fuensanta, een prachtige kerk met uitzicht op Murcia, bezit de beschermheilige van de stad.

Orihuela

De hoofdstad van de Vega Baja de Segura, Orihuela, kan terugkijken op een 2000-jarige geschiedenis. Deze uitzonderlijk mooie stad was van 1564 tot 1975 bisschopszetel. In de ruïne van de burcht op de Sierra de Orihuela, boven de door de Río Segura begrensde oude stad, verschanste de Visigotenvorst Theodomir zich in 713 met zijn moegestreden leger en liet hij alle vrouwen zich verkleden als soldaat om de Aarabieren te misleiden. Na de 14e eeuw beleefde de stad een nieuwe bloeitijd. De kathedraal El Salvador heeft naast twee gotische portalen een indrukwekkend renaissance portaal aan de noordzijde. Vanaf het Seminario Diocesano de San Miguel hebt u een mooi uitzicht over de oude stad. De toren van de gotische Iglesia de las Santas Justa y Rufina is versierd met waterspuwers. In de gotische Iglesia de Santiago is een beeldengroep te bekijken. Het Museo de la Semana Santa bewaart de pasos, beeldengroepen, die tijdens de Goede Week door de stad worden gedragen (Pl. De la Merced 1, ma-vr 10-13 u. en 16-19 u., za 10-13 u.). Een van de beelden, La Diablesa, mag op last van de paus niet in de kathedraal komen. Het beeld toont de overwinning van de hemel over dood en zonde in de vorm van een duivelse vrouwengestalte. De Palmeral de San Antón in het noordoosten van de stad is, na die van Elche, de belangrijkste Palmentuin.

Safaripark Terra Natura 

Dit 165.445 m² grote wildlife park is verdeeld in 4 delen: Amerika, Azië, Europa en Pangea met de bijbehorende flora en fauna. Er zijn 400 dieren, waaronder leeuwen, nijlpaarden, giraffen, wolven, zebra's, beren en vele anderen. U komt er in contact met de dieren alsof er geen hek tussen zit. In het Masai Mara Game Reserve kunt u met een land rover een heuse safaritocht maken door de Afrikaanse Savanne.  

Entree oktober t/m mei: kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen tot 13 jaar 12, volwassenen 16, senioren vanaf 60 jaar 12. 

Entree juni t/m september: kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen tot 13 jaar 18, volwassenen €23, senioren vanaf 60 jaar 18. 

Adres: Calle de Regidor Cayetano Gago S/N 30100 Murcia. Tel.: 0034 902 505 560

www.terranatura.com

Waterpark Aqua Natura

In dit waterpark van 30.000 m², dat bekend staat als Zanzibar, waant u zich in de Indische Oceaan. Er zijn verschillende zwembaden en glijbanen, en u kunt op een zwemband een parcours afleggen. Voor kleine kinderen is een aparte zone aangelegd. Kortom, een ware oase, gelegen vlakbij Murcia.

Entree inbegrepen bij entreebewijs voor Terra Natura (zie boven).

Adres: Calle de Regidor Cayetano Gago S/N 30100 Murcia. Tel.: 0034 902 505 560

www.terranatura.com

Shopping Centre Nueva Condomina 

Aan de A7, afrit 760 ligt het grote winkelcentrum Nueva Condomina. Met 120.000 m² oppervlakte is dit de grootste van de omgeving. U vindt er kledingwinkels, woonwinkels, accessoires, restaurants etc. Een greep uit het winkelaanbod: Zara, Timberland, Prenatal, H&M, Benetton, Esprit.

 

Cartagena 

Plunderende piraten, bergen goud en rijke handelslui maakten hier ooit het straatbeeld uit. Talloze forten beschermden dit stadje tegen meerdere aanvallen. Nu heerst er een relaxte sfeer en kunt u er mooie stadswandelingen maken. Vanaf het park dat rond het Castillo de la Concepción ligt, kunt u over de stad uitkijken. Op de kade beneden staat een prototype van de onderzeeër die Isaac Peral in 1888 ontwierp. Aan de overzijde daarvan ligt het gemeentehuis, aan het einde van de Calle Mayor, een straat vol charmante huizen. Opgravingen in de stad hebben een Romeinse straat aan het licht gebracht en ook de Muralla Bizantina (Byzantijnse muur), die tussen 589 en 590 is gebouwd. Het Museo Nacional de Arqueología Marítima bezit Griekse en Romeinse amforen.

www.cartagenaturismo.es

Lorca 

Lorca is de op twee na belangrijkste stad van Murcia. Het was een belangrijke halte aan de Via Heraclea. De Romeinse mijlpaal op een hoek van het Plaza San Vicente getuigt daarvan. Tijdens de oorlogen tussen de Moren en de christenen, van de 13de tot de 15de eeuw, vormde de stad de frontlinie tussen Al Andalus en het Castiliaanse territorium van Murcia. Het kasteel van de stad dateert uit deze periode. Het centrum van de stad, het Plaza de España, staat vol met charmante natuurstenen gebouwen. Eén kant van het plein wordt in beslag genomen door het Colegiata de San Patricio (St.-Patriciuskerk) die tussen 1533 en 1704 werd gebouwd. Dit is de enige kerk in Spanje die aan deze Ierse heilige is gewijd.

 

Águilas 

Águilas is een sfeervolle Mediterraanse kustplaats, waar vandaan lange tijd de groente en het fruit uit de regio vandaan geëxporteerd werd. De verschillende archeologische overblijfselen dankt de plaats aan de vele religieuze invloeden uit het verleden. Bezienswaardigheden: Castillo de San Juan de las Águilas, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de omgeving, de baai bij Hornillo, waar vroeger mineralen in- en uitgeladen werden, Glorieta de la Plaza de Espana, een plein met een prachtige stadstuin, Parroquia de San Jose, een mooie basiliek, Molinos de Sagrera y los Alacranes, traditionele windmolens, de haven met vismarkt (geopend maandag t/m vrijdag vanaf 17:30 uur).

Tourist info: Plaza de Antonio Corijos, Águilas. Tel.: 0034 968 493 173.

Het is aan te raden de mooie en grillige kustweg van Mazarrón naar Águilas te nemen, welke tevens leidt langs vele groente- en fruittelers.

www.aguilas.es

 

Mar Menor

Mar Menor is een groot kustmeer van 170 km² en 7 meter diep. Oorspronkelijk was het meer een open baai, wat het huidige zoute water verklaart. Door de ideale klimatologische omstandigheden, worden hier het hele jaar door watersporten beoefend.De watertemperatuur is hier in de winter minimaal 18˚C. Door het ontbreken van hoge golven, kunt u hier goed zwemmen. Ook zijn er modderbaden aanwezig, waar een heilzame werking vanuit gaat.

 

Los Alcázares

Los Alcázares is een aantrekkelijke kustplaats aan de Mar Menor. De naam van de plaats komt van het Arabische woord Al Ksar, wat "huis der edelen" betekent. De gebouwen in Los Alcázares werden door Arabieren gebouwd voor vakantie en ontspanning. Met de Christelijke herbevolking werd de plaats belangrijk als haven voor visserij en handel. Vandaag de dag komen bezoekers vooral vanwege het water, het strand, de heerlijke mediterraanse keuken en de thermale baden in de badhuisjes met gezondheidsbevorderende eigenschappen.

La Manga del Mar Menor 

De naam La Manga del Mar Menor betekent letterlijk ‘de mouw van de Mar Menor’. Het is een strook van 24 km. lang en vormt de natuurlijke grens tussen het zoutwatermeer en de Middellandse Zee. Op La Manga zal te zijner tijd een Polaris World beachclub worden gebouwd, waar u als huurder exclusief gebruik van kan maken. Tussen het resort en de beachclub zal een shuttle busje rijden.

La Manga ligt tussen de natuurgebieden "Parque regional de las Salinas" (waar in het najaar flamingo's te vinden zijn) en "Arenales de San Pedro" aan de noordzijde en "Salinas de Marchamalo" en "Las Amoladeras" in het zuiden.

San Pedro del Pinatar 

Een historisch vissersdorpje aan de Mar Menor. Het dorpje heeft een drukke markt op maandagmorgen met vele verschillende marktkraampjes waarlangs u lekker kunt slenteren. Als u trek krijgt, kunt u plaatsnemen op een van de vele terrasjes waar u kunt proeven van de plaatselijke tapas en kunt genieten van een heerlijk glas plaatselijke wijn. De gezouten vis is hier het streekprodukt bij uitstek.

Ook de natuurgebieden "Parque Regional de las Salinas" en "Arenales de San Pedro" zijn een bezoek waard. Aan het eind van de zomer verblijven hier zwermen flamingo’s, die op weg zijn naar Noord Afrika. Een gedeelte van het gebied is toegankelijk. Er kan gefietst en gewandeld worden door de duinen, dennenbossen en over de zandstranden. 

Elche

Het bos van ruim 300.000 palmbomen dat Elche (Elx) aan drie kanten omringt, zou rond 300 v. C. zijn aangeplant door de Feniciërs. Een deel ervan, Huerto del Cura geheten, is omheind privéterrein. U ziet hier bijzondere palmbomen en andere flora. Sommige palmbomen zijn vernoemd naar beroemde personen, zoals de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, die in 1894 een bezoek bracht aan Elche. De Huerto del Cura is te vinden aan de Porta de la Morera 49 in Elche.

De kerk met de blauwe koepel, de Basilica de Santa María, is in de 17de eeuw gebouwd. Van 11 tot 15 augustus worden hier unieke liturgische toneelspelen opgevoerd met spectaculaire speciale effecten.

Naast de kerk staat La Calahorra, een gotische toren, die u kan beklimmen en vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad.

Alicante 

Alicante kijkt uit over zee, vanaf de beroemde Paseo de la Explanada, één van de allermooiste strandboulevards van Spanje. Door het milde klimaat kunt u er het hele jaar door van het strandleven genieten. De stad heeft een kosmopolitische charme, met brede boulevards, cafés met terrasjes en een imposant kasteel dat met zijn 166 m. bovenop de berg Benacantil torent vlakbij de zee.

www.alicanteturismo.com

Aqualandia (1 h. 30 min.)

Het grootste aquapark met de steilste en langste glijbanen van Europa.

 

www.aqualandia.net

 

 

 

 

Benidorm (1 h. 30 min.)

In de jaren ’50 van de vorige eeuw was Benidorm een klein vissersplaatsje, maar inmiddels is de stad uitgegroeid tot een van de beroemdste en meeste populaire badplaatsen van Spanje. Ten behoeve van alle toeristen die hier het hele jaar door komen, is Benidorm volgebouwd met flatgebouwen, die de skyline een beetje op die van Manhattan doet lijken. Vlak voor de kust ligt een natuurreservaat, het wigvormige eiland Illa de Benidorm, dat met een veerdienst bezocht kan worden. Op een heuvel ten noorden van Benidorm, ligt het oude Altea, een schilderachtig plaatsje met witgekalkte huizen, dat wel de kunstenaarskolonie van Alicante wordt genoemd.

www.benidorm.com

Mundomar (1 h. 30 min.)

Groot exotisch en marine park met veel zeedieren (zoals dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns) en vogels (zoals papegaaien, flamingo’s en andere tropische vogels). Er is een dolfinarium, in het park worden verschillende shows gegevens en er is een grote kinderspeelplaats aanwezig. 

www.mundomar.es

 

Attractiepark Terra Mitica (1 h. 30 min.)

Dit attractiepark is opgedeeld in 5 thema’s: Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en De Eilanden. Alle attracties, shows, winkels en cafés zijn gebaseerd op het thema van die lokatie. Er is vertier voor jong en oud.

www.terramiticapark.com

Guadelest (1 h. 45 min.)

Guadalest, eens gesticht door de Moren, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ondanks de ladingen dagjesmensen uit Benidorm is dit bergplaatsje relatief onbedorven. Dat is voornamelijk te danken aan het feit dat het oude deel ervan alleen toegankelijk is via een hellende tunnel door een berg. Op hachelijke plaatsen op de rotsen staan ruïnes van een kasteel en de klokkentoren van een kerk.

Granada (2 h. 30 min.)

Granada is prachtig gelegen op de heuvels aan de voet van de Sierra Nevada en heeft een bewogen geschiedenis. De Moorse invloed is nog duidelijk aanwezig, met als beroemdste voorbeeld het Alhambra, wat “de rode vesting” betekent. De wijk Albaisín is de grootste Moorse wijk van Spanje, met nauwe straatjes en oude badhuizen. Granada is bovendien een gezellige studentenstad, met meer bars per inwoner dan welke andere stad in Spanje ook.   

Valencia (2 h. 30 min.)

Valencia werd in 138 v. Chr. gesticht door de Romeinen onder de naam Valentia Edetanorum. De Moorse invasie van 714 drukte echter de duidelijkste stempel op Valencia. In de stad staan talloze schitterende historische gebouwen, zoals de Miguelete. Deze toren staat los van de kathedraal. De gigantische trap met 207 treden leidt u naar de top van de toren, vanwaar u een adembenemend uitzicht over de stad heeft. De Basilica van Nuestra Señora de los Desamparados is verbonden met de kathedraal en gewijd aan de beschermheilige van de stad. In het oude stadsdeel bevinden zich veel historische overblijfselen, archeologische vindplaatsen, religieuze bouwwerken en paleizen uit alle mogelijke tijdperken.